Tájékoztató a MATE informatikai infrastruktúra használatáról

Tisztelt Kollégák!

Mint ahogyan az már Ön előtt is ismeretes 2021. február 1-el új fejezet nyílik Intézetünk életében, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem név alatt működünk tovább.
Az átalakulás részeként az informatikai szolgáltatásokban is szükséges bizonyos változtatásokat eszközölnünk.

LEVELEZÉS (2021. február 1-től)

A levelezés az alábbi oldalon keresztül lesz elérhető:

https://webmail.uni-mate.hu

Az egyetemi IT rendszerek használatához az Informatikai Igazgatóság minden Munkatársnak elkészíti az új @uni-mate.hu végződésű e-mail címet amelyet a hétvége folyamán megküldünk.

Aki idáig használta a SZIE IT rendszereit a 3BETŰ4SZÁM-os felhasználói névben és jelszavában nem történik változás.

A továbbiakban minden központi informatikai szolgáltatás a hétvégén megküldött azonosítóval/felhasználói névvel, és a hozzá kapcsolódó jelszóval érhető el.

A fiók jelszava a https://joker.uni-mate.hu oldalon lesz változtatható február 1-től.

A korábbi @naik.hu valamint @*.naik.hu email címek központilag kerülnek rögzítésre másodlagos e-mail címként. 2021. február 1-t követően a kimenő levelek alapértelmezett címe is az új e-mail címet fogja felvenni, felhasználói oldalról további teendő nincs. A levelek migrálásra kerülnek az új rendszerbe február első felében. A hivatalos régi @*.naik.hu végződésű címekre érkező leveleket 2023.12.31-ig fogadjuk az új e-mail címre.

E-mail kliensekben és mobil eszközön felvett fiók beállításaihoz szükséges információkat hamarosan megküldjük, addig is kérünk mindenkit, hogy használja a webes felületet.

FELHŐ ALAPÚ SZOLGÁLTATÁSOK (2021. február 1-tól)

Az oktatás zökkenőmentes fenntartása érdekében a korábban kialakított @*szie.hu végződésű e-mail címmel (pl. @szie.hu, @mkk.szie.hu, @gek.szie.hu stb.) elérhető Microsoft szolgáltatások (office, teams, stb.) változatlan funkcionalitással lesznek használhatók 2021. február 1-je után is. Elsődlegesen a korábbi anyagok, adatok elmentése, illetve a címek kivezetése érdekében!
Ezen @*szie.hu végződésű e-mail címmel elért szolgáltatások 2021. augusztus 1-el kerülnek kivezetésre. A kivezetés pontos üteméről, a felhasználói teendőkről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

HONLAP ELÉRÉSEK
A *.naik.hu oldalak archív állapotban a továbbiakban is elérhetőek lesznek, új információk már nem fognak rákerülni.
A honlappal/közösségi megjelenésekkel kapcsolatos további információkat a MATE Médiaközpont fog adni.

Üdvözlettel:

Informatikai Igazgatóság