levelezés

NAIK Webmail szerver karbantartása (2019.03.10. 9.00-11.00)

2019.03.10-én (vasárnap) 9.00-11.00 között a NAIK Webmail szervere karbantartás miatt nem lesz elérhető.

A levelezés a Webmail-t kivéve elérhető lesz ezen idő alatt is.

Tájékoztató az adathalász illetve spam levelekről

A hajnalban az intézeti postafiókokba újabb adathalászást célzó, rosszindulatú elektronikus levelek, e-mailek estek be. Ezek eltérő módszerekkel, de ugyanazon célt szolgálják. Ráveszik a gyanútlan felhasználót, hogy idegen, a támadó által üzemeltetett oldalakon megadják azonosítójukat és jelszavukat. Az így megszerzett adataik segítségével aztán könnyedén hozzáférnek e-mail fiókjukhoz és más rendszerekben tárolt dokumentumaikhoz, ezzel beláthatatlan károkat okozva.

Webmail beállítás ellenőrzése

A levelező rendszer frissítését követően néhány esetben a személyes beállítások hiányosságokat mutatnak.

Kérünk minden kedves felhasználót, hogy a webmailbe belépve (https://webmail.naik.hu/) a felső menüsorban lévő fogaskerék alatt Beállítások -> Levelezés menüponban ellenőrizze a következőket:

  • Az Ön teljes neve
  • Emailcíme

Amennyiben valamelyik mező üres lenne, kérjük töltsék ki azokat a helyes adatokkal, és mentse el. Ki- majd bejelentkezést követően a rendszer helyreáll. Ha a hibák továbbra is fennállnának hívjanak a +36-28-526-123 telefonszámon.

Hétvégi karbantartás (2018.02.18.)

A levelezést valamint az ügyviteli rendszereket kiszolgáló háttértár eszközön hardver és szoftveres karbantartást hajtunk végre.

A rendszerek előreláthatólag 2018.02.18.-án 10.00-14.00 között nem lesznek elérhetőek. A levelezés sem weben sem kliens oldalról nem lesz elérhető, de ezen időszak alatt érkező levelek nem fognak elveszni.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

SPAM, adathalász levelek

Trükkös levek érkeztek a Magyar Telekom nevében, amelyben lejárt számlák kifizetésére hívják fel a figyelmünket. Valamint az otpdirekt nevében melyben új üzenetre figyelmeztetnek.

Kérünk mindenkit, hogy a Telekom nevében küldött "Fontos : A számlát nem fizették még" illetve az OTP Bank nevében küldött "Fontos értesítő üzenet" tárgyú levelet töröljék, semmi kép ne kattintsanak a "Befizetem" linkre illetve "Internetbank belépés" gombra.

Spam levelek és karantén

Az utóbbi időkben az Interneten megnövekedett kéretlen levél (spam) aktivitások miatt hozzánk is nagyobb mennyiségű spam érkezik be mostanában. Az Informatikai Főosztály a szűrés finomhangolásával folyamatosan igyekszik csökkenteni a nem kívánt levelek beérkezését a levelező fiókokba. A szűrés működése öntanuló metódus alapján ismeri fel a nem kívánt leveleket, ezáltal folyamatosan csökkentve az átjutott kéretlen levelek számát.

A folyamat jellegéből adódóan szíves türelmüket kérjük a szűrés finomítása során.

A spam-szűrő a spamnek/fertőzöttnek/ellenőrizhetetlen azonosított leveleket karanténba helyezi azok további kezeléséig, ami egyrészt jelentheti a végleges törlésüket, ill. a – véletlenül spam-nek besorolt levelek esetében – azok visszahelyezését a Beérkező levelek közé. A rendszer naponta kétszer küld ki ilyen levelet.

A karanténba helyezett levelek kezeléséről az alabb oldalon olvashat: E-mail karantén

E-mailek mérete

A NAIK Informatikai Főosztálya a központi levelezőrendszerből küldhető e-mail méretét 30 MB-ra növelte. A beérkező leveleket esetében a rendszerben nincs méretkorlát.

Amennyiben a levélhez csatolandó állományok mérete meghaladja a maximálisan megengedett mértéket, kérjük vegyék igénybe a fájlküldő szolgáltatást, mely elérhető a fajlkuldo.naik.hu címen. Erről bővebben a Fájlküldő szolgáltatás (FileSender) oldalon olvashatnak.

Feliratkozás RSS - levelezés csatornájára