tájékoztatás

Tájékoztató az otthoni munkavégzést segítő informatikai szolgáltatásokról

A Főigazgatói utasításban foglaltaknak megfelelően, aki távmunkára jogosult vagy kötelezett az alábbi informatikai szolgáltatásokat tudja elérni:

  1. VPN szolgáltatás
  2. EISZ adatbázisok
  3. Elektronikus levelezés (webmail)
  4. Tárhely szolgáltatás (több felhasználós dokumentációkezelés, egyéni dokumentáció kezelés, chat stb.)
  5. Joker
  6. Ügyviteli rendszerek

Spam levelek és karantén

Az utóbbi időkben az Interneten megnövekedett kéretlen levél (spam) aktivitások miatt hozzánk is nagyobb mennyiségű spam érkezik be mostanában. Az Informatikai Főosztály a szűrés finomhangolásával folyamatosan igyekszik csökkenteni a nem kívánt levelek beérkezését a levelező fiókokba. A szűrés működése öntanuló metódus alapján ismeri fel a nem kívánt leveleket, ezáltal folyamatosan csökkentve az átjutott kéretlen levelek számát.

A folyamat jellegéből adódóan szíves türelmüket kérjük a szűrés finomítása során.

A spam-szűrő a spamnek/fertőzöttnek/ellenőrizhetetlen azonosított leveleket karanténba helyezi azok további kezeléséig, ami egyrészt jelentheti a végleges törlésüket, ill. a – véletlenül spam-nek besorolt levelek esetében – azok visszahelyezését a Beérkező levelek közé. A rendszer naponta kétszer küld ki ilyen levelet.

A karanténba helyezett levelek kezeléséről az alabb oldalon olvashat: E-mail karantén

NAIK a közögségi médiában

Microsoft használati feltételeinek és adatvédelmi nyilatkozatuknak módosítása

A Microsoft Corporation körlevele a szolgáltatási szerződés frissítéséről:

Még érthetőbbé vált a szolgáltatási szerződés és az adatvédelmi nyilatkozat

NAIK Telefonkönyv

Az egységes központi levelező rendszerrel egyidejűleg elkészült a NAIK telefonkönyve is, mely elérhető a http://www.naik.hu/hu/telefonkonyv.html illetve http://telefonkonyv.naik.hu címeken. Kérünk minden kedves munkatársat, hogy ellenőrizze saját / szervezete adatainak helyességét. Amennyiben hibát észlel, kérjük azt jelezze a helpdesk@naik.hu címen.

Zsarolóvírus

Az elmúlt időszakban ismét gyakorivá váltak a titkosítást alkalmazó ransomwarek, azaz zsarolóvírusok. Ezen vírusok a számítógépeken található fontos állományokat titkosítják, majd pénzt követelnek helyreállításukért. A már fertőzött állományok helyreállítására sajnos jelenleg nincs lehetőség és a váltságdíj megfizetése sem garantálja az adatok visszaszerzését!

Feliratkozás RSS - tájékoztatás csatornájára